cherez-ataku-rf-bez-svitla-znezhyvlena-chastyna-shakht-na-donechchyni-ta-dnipropetrovshchyni-pid-zemleiu-ponad-1000-shakhtariv

Через атаку рф знеструмлена частина шахт на Донеччині та Дніпропетровщині: під землею - понад 1000 шахтарів

 • 56883 переглядiв

Понад 1000 шахтарів опинилися під землею в Донецькій і Дніпропетровській областях після того, як російські атаки пошкодили енергетичні об'єкти, що призвело до масштабних відключень електроенергії в багатьох регіонах України.

Внаслідок сьогоднішньої масштабної атаки армії рф без світла опинилась низка шахт на Донеччині та Дніпропетровщині, під землею - понад тисяча шахтарів, повідомили в Міненерго, передає УНН

Без світла низка шахт на Донеччині та Дніпропетровщині. Під землею - понад 1000 людей. Загрози життю немає

- йдеться у повідомленні МІненерго.

Як повідомляється, внаслідок ворожих атак є пошкодження енергетичних об’єктів, зокрема, у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Внаслідок атаки у цих областях сталися аварійні відключення електроенергії. 

Під час атаки на один з об’єктів у Харкові було поранено працівника енергооб’єкта  - начальника зміни. 

Стосовно ситуації на ДніпроГЕС, то в Міненерго вказали, що вона контрольована. "Загрози прориву дамби немає. Однак об’єкт зазнав пошкоджень", - додали в Міненерго. 

Через знеструмлення основної лінії Запорізька АЕС живиться від однієї лінії 330 кВ. ЗАЕС знову за крок від блекауту.  

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, запевнили в Міненерго. 

У Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання, серйозно пошкоджена одна із підстанцій - Укргідроенерго22.03.24, 10:27

 Доповнення 

У відомстві вказали, що через аварійну зупинку кількох блоків ТЕС та ГЕС є певне зменшення обсягу виробництва електроенергії. Для покриття потреб споживачів задіяно аварійне постачання електроенергії з сусідніх країн - Румунії, Словаччини та Польщі. Також планується комерційний імпорт електроенергії.

Популярні

Новини по темі

Укрпошта презентувала поштовий набір "Міста Героїв. Охтирка"

 • 22822 переглядiв