cherez-ataku-droniv-poshkodzheni-lep-u-chotyrokh-oblastiakh-ukrainy-minenerho

Через атаку дронів пошкоджені ЛЕП у чотирьох областях України - Міненерго

 • 11675 переглядiв

Внаслідок ворожої атаки безпілотників пошкоджені лінії електропередач у  Вінницькій, Полтавській, Рівненській та Черкаській областях. Знеструмлювались споживачі, живлення частково вже відновлено. Про це у суботу повідомили в Міненерго та закликали українців продовжувати економно споживати електроенергію у пікові години, передає УНН.

Ворожі обстріли

За даними Міненерго, за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Рівненській та Черкаській областях.

У Вінницькій, Полтавській, Рівненській, Черкаській областях через атаку БПЛА пошкоджено повітряні лінії, при цьому знеструмлювались побутові споживачі. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області внаслідок бойових дій вимикалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

Як вказали в Міненерго, на ранок суботи залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 486 населених пунктів.

Генерація та споживання

У відомстві наголосили, що завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте пошкодження, що завдаються атаками ворога, ускладнюють її роботу. Тому в Міненерго закликали українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію у пікові години.

В суботу в Україні не планують графіків відключень світла - "Укренерго"27.09.24, 19:16

Популярні

Новини по темі

США оголосили про закінчення військової місії в Іраку

 • 10698 переглядiв

ЦАХАЛ оголосив про ліквідацію лідера "Хезболли"

 • 11194 переглядiв

США не попереджали про удар Ізраїлю по Бейруту - Остін

 • 10860 переглядiв

На Рівненщині уламки збитого дрона пошкодили ЛЕП

 • 11531 переглядiв