chekhiya-nadast-ukrayini-litsenziyu-na-virobnitstvo-shturmovikh-gvintivok-cz-bren-2

Чехія надасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2

 • 116228 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Чеська Республіка передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2. Про це повідомляє міністерство оборони Чехії, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що у п'ятницю, 29 вересня, заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець взяв участь у першому в історії України "Міжнародному форумі оборонної промисловості". У своєму виступі Блажковець чітко задекларував позицію уряду, що підтримка Чеської Республіки триватиме до остаточної перемоги України.

У кулуарах форуму Блажковець та українська сторона обговорили поточні “спільні проекти, що знаходяться на різних стадіях розвитку, а також можливості початку співпраці над новими проектами”.

Зокрема, йшлося про перенесення виробництва штурмових гвинтівок CZ BREN 2 з Чеської збройової фабрики або виробничої лінії для малокаліберних боєприпасів.

Чехи також допоможуть українцям налагодити виробництво боєприпасів. Цей проект втілюватиме компанія Sellier & Bellot.

Крім того, обговорювалася співпраця у виробництві бронетехніки, бойових машин піхоти або постачання спеціальних шасі Tatra. Обговорили і співпрацю в галузі безпілотних літальних апаратів.

Цитата

"Наша підтримка трансформувалася від рівня військової допомоги та постачання кінцевої продукції до довгострокового інтенсивного оборонно-промислового співробітництва, в якому беруть участь не лише наші армії, а й підприємства оборонної промисловості, як державні, так і приватні. Однак ми хочемо просунути цю співпрацю ще далі", - підкреслив заступник міністра оборони.

Доповнення 

На першому Міжнародному форумі оборонних індустрій було створено Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до його базової декларації.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Дніпропетровщиною збили ворожий дрон - ОВА

     • 176938 переглядiв