chekali-na-okupatsiyu-rf-i-zaperechuvali-isnuvannya-ukrayini-u-mikolayevi-zatrimali-dvokh-posadovits-oblenergo

Чекали на окупацію рф і заперечували існування України: у Миколаєві затримали двох посадовиць обленерго

 • 389584 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Служба безпеки повідомила, що затримала очільницю одного з підрозділів АТ "Миколаївобленерго" та її заступницю. Вони чекали на окупацію регіону російськими військовими та заперечували існування України, пише УНН.

Цитата

"Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність і затримала ще двох чиновниць, які публічно виправдовували збройну агресію рф. Фігурантками є очільниця одного з підрозділів АТ "Миколаївобленерго" та її заступниця. У розмовах зі своїми колегами та підлеглими вони заперечували існування України як держави та висловлювали свої сподівання на захоплення всієї території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що посадовиці також виправдовували ракетні удари рф по Одесі та закликали до масового вбивства українців, які чинять супротив російським загарбникам. Правоохоронці повідомляють, що зловмисниці сподівалися на швидку окупацію Києва, Донбасу та Миколаївської області, і робили власні прогнози щодо "термінів" захоплення українських територій.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом чиновницям про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Посадовицям загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо

СБУ повідомила, що затримала російського "крота", який хотів влаштуватися до лав десантників ЗСУ, щоб "зливати" їхні позиції на передовій.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Чехія завершила ратифікацію оборонної угоди із США

     • 766232 переглядiв

    Окупанти обстріляли селище на Херсонщині, є загиблий

     • 589051 переглядiв

    Кіт взяв участь у нараді Зеленського з військовими

     • 12434811 переглядiв

    Кількість жертв лісових пожеж на Гаваях зросла до 106

     • 915795 переглядiв

    САП за пів року скерувала до суду рекордну кількість справ

     • 1260820 переглядiв

    Кіпер озвучив позитивну динаміку в економіці Одещини

     • 1654285 переглядiв