caakashvili-zayaviv-pro-povernennya-do-gruzinskoyi-politiki-yak-vidreaguvali-prikhilniki-oponenti-ta-likari

Cаакашвілі заявив про повернення до грузинської політики: як відреагували прихильники, опоненти та лікарі

 • 3309300 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Ув'язнений третій президент Грузії Михайло Саакашвілі сьогодні оголосив, що має намір брати активну участь у грузинській політиці – через рік після заяви про те, що вона його більше не цікавить, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

Останньою краплею, заявив Саакашвілі, стали заяви на засіданні Верховної Ради Аджарії - голова уряду Торніке Ріжвадзе назвав війну 2008 року "боягузливо програною війною".

“Парад зрадників я вчора побачив у Верховній Раді Аджарії. Зрада Грузії та спроба обрусіння вже проникли на всі рівні. Незважаючи на стан здоров'я, я маю намір дуже активно долучитися до грузинської політики, паралельно з моєю діяльністю по Україні”, – йдеться у заяві Саакашвілі, опублікованій у Facebook.

Саакашвілі пише, що в Грузії не можна склавши руки чекати на перемогу України і потрібно активно наближати її інноваційними та сміливими діями.

Колишній президент пише, що з сьогоднішнього дня має намір брати участь у всіх судових процесах проти нього та закликав до об'єднання "всі національні та антиросійські сили".

ЄНД: "Головне - здоров'я"

У "Єдиному національному русі" (ЄНД), який останнім часом переживає внутрішню перестановку сил, Саакашвілі заяву вітали.

"Головне, щоб здоров'я дозволило йому брати активну участь у грузинській політиці", - заявив голова ЄНД Леван Хабеїшвілі і висловив упевненість, що Саакашвілі зможе відіграти вирішальну роль у боротьбі з "російським олігархічним режимом" у Грузії.

Хабеїшвілі не відповів на запитання, чи Саакашвілі може бути кандидатом у прем'єр-міністри від ЄНД після майбутніх парламентських виборів, зазначивши, що він має право на будь-яке рішення.

"Мрія": "Куди повертається, як повертається?"

Заява Саакашвілі про повернення до грузинської політики – чистої води неякісний “фейк-піар”, заявив виконавчий секретар правлячої партії “Грузинська мрія – демократична Грузія” Мамука Мдінарадзе.

"Куди він повертається, як повертається?" - Сказав Мдинарадзе. За його словами, повернення Саакашвілі піде на користь "Грузинській мрії", оскільки виборцям одразу стане ясно, як відрізнити "світло від темряви".

Мдінарадзе також нагадав, що для повернення в політику Саакашвілі спочатку потрібно повернути собі громадянство Грузії та пройти всі необхідні для цього процедури. Зараз Саакашвілі – фактично іноземець, і не має права втручатися у внутрішні справи країни.

Лікарі: "Пішов на виправлення"

У клініці “Вівамеді”, де понад рік перебуває Саакашвілі, стверджують, що помітили ознаки покращення його стану.

"Його стан покращився, він набагато активніший, настрій кращий", - заявив клінічний директор клініки "Вівамеді" Зураб Чхаїдзе. Водночас він зазначив, що він, як і раніше, "їсть дуже мало".

В афілійованому з правлячої партії русі "Сила народу" відразу запропонували повернути Саакашвілі назад з клініки до в'язниці.

Ні шлунок, ні серце, ні мозок його більше не турбують. Міністерство юстиції! Він чудово почувається”, – заявив депутат від “Сили народу” Зураб Кадагідзе.

Сім'я: "Він ледь стоїть"

Гіулі Аласанія, мати Михайла Саакашвілі, заявила, що на даний момент не представляє в якій формі мається на увазі його підключення до політики. Вона зазначила, що поки не говорила про це із сином, а про його заяву дізналася зі ЗМІ.

"Він не зможе стояти на барикадах, у камері він ледве стоїть на ногах", - сказала Аласанія.

При цьому вона зазначила, що її син завжди сам ухвалював рішення і ніхто не може йому заборонити любити Грузію та цікавитися тим, що відбувається в країні.

Нагадаємо

Михайло Саакашвілі, який після завершення свого президентського терміну жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії восени 2021 року, після чого був затриманий та поміщений до в'язниці. Понад рік він перебуває у тбіліській клініці “Вівамед”, куди його перевели з в'язниці після двох голодувань.

Експрезидента засуджено в Грузії до шести років позбавлення волі за помилування засуджених у резонансній справі про загибель Сандро Гіргвліані та у справі про побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі. Ці вироки було винесено заочно, доки Саакашвілі перебував за межами Грузії.

У стадії розгляду – справи про розтрату бюджетних коштів, розгін акції протесту та вторгнення в телекомпанію "Імеді" у листопаді 2007 року. Також Саакашвілі інкримінується незаконне перетинання кордону під час повернення до Грузії восени минулого року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сейм Польщі ухвалив резолюцію про членство України в НАТО

     • 2558504 переглядiв

    Окупанти вдарили по Нікополю: загинув 81-річний чоловік

     • 900624 переглядiв

    Туреччина призначила нового посла в Україні - ЗМІ

     • 888058 переглядiв