burevii-u-polshchi-synoptyky-poperedzhaiut-pro-sylni-hrozy-z-hradom-ta-shkvalnyi-viter

Буревій у Польщі: синоптики попереджають про сильні грози з градом та шквальний вітер

 • 29991 переглядiв

Через Польщу проходить потужний грозовий фронт. У східній частині країни можливі сильні зливи, град. Синоптики випустила попередження для кількох регіонів. Про це УНН пише з посиланням на Polsatnews.

Деталі

За даними Інституту метеорології та водного господарства, над усій територією Польщі проходить грозовий фронт. Оголошено про грози та сильні зливи у кількох воєводствах.

Попередження першого ступеня було оголошено на півночі - в Поморському воєводстві. Грози можуть також відбуватися на північному сході та сході вздовж кордону країни в Мазовецькому, Люблінському та Підкарпатському воєводствах, додали в управлінні.

Попередження другого ступеня оголошено для північно-східної частини Польщі - Вармінсько-Мазурського та Підляського воєводств.

Грози на північному сході супроводжуватимуться дощем і градом, до 30-40 мм на квадратний метр.  Буде сильний вітер, пориви якого сягатимуть 80 км/год.

В Інституті нагадали, що попередження другого рівня означає, що прогнозовані метеорологічні явища можуть спричинити значні матеріальні збитки, порушення повсякденного життя, а також загрозу здоров'ю та життю людей.

Додамо

У понеділок Польщею вже пройшли потужні грози з дощами. У пожежної служби зафіксовано понад 300 викликів.

Особливо складна ситуація склалася в місті Гнєзно, де через негоду було затоплено багато вулиць. Сильна злива супроводжувалася також градом. Тротуари виглядали так, ніби їх засипало снігом.

На частині території України до середини тижня очікуються дощі та грози: де брати парасольку20.05.24, 14:58

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі