britanska-rozvidka-vidmivannya-narativiv-ye-odnim-iz-priyomiv-rosiyskoyi-dezinformatsiyi

Британська розвідка: "відмивання наративів" є одним із прийомів російської дезінформації

 • 522197 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Одним із компонентів російської дезінформації є "відмивання наративів", заявило Міноборони Великлї Британії у звіті на основі розвідданих, присвяченому інформаційній війні з боку росії, пише УНН.

Деталі

У МО Британії вказали, що рф з початку свого повномасштабного вторгнення в Україну систематично використовувала інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії. "Вона культивувала численні канали та проксі для поширення дезінформації: навмисне створення та поширення неправдивої або маніпульованої інформації", - ідеться у звіті.

"Одним із компонентів російської дезінформації є "відмивання наративів", за допомогою якого росія просуває інформацію від проксі або неперевірених джерел у соціальних мережах, яка потім проникає в більш масові або державні ЗМІ. Це має на меті затьмарити джерело інформації, щоб російській державі було легше дистанціюватися від повідомлення. Потім вона просуває оманливі фрагменти наративу, маскуючи при цьому свій інтерес", - пояснили у МО Британії.

"Російські державні діячі представляють сфабриковані наративи як організовано, так і кон'юнктурно. Їхні поточні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та скорочення міжнародної підтримки України", - підсумували у британській розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намагаються сформувати недовіру до рішень військового керівництва: в Міноборони пояснили нові ІПСО росіян

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти остріляли прикордоння Сумщини з гранатометів

     • 430278 переглядiв

    Українці за кордоном зможуть отримувати пенсії поштою

     • 1178523 переглядiв