blyzko-8-tys-tsyvilnykh-evakuiuvaly-z-kharkivshchyny

Близько 8 тис. цивільних евакуювали з Харківщини

 • 16586 переглядiв

Близько 8 000 цивільних осіб були евакуйовані з Харківської області з 10 травня, переважно з північних прикордонних районів Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів, оскільки російські війська продовжують наступальні дії в регіоні.

З 10 травня з Харківщини евакуйовано близько 8 тис. цивільних людей. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Якщо ми рахуємо від 10 травня, то від початку другого вторгнення близько 8 тис. цивільних осіб евакуйовано з цих територій. Це трохи з громад Богодухівського району, решта переважно північного прикордоння Харківського, Чугуївського районів 

- розповів Семенуха.

У ДСНС повідомили, що здебільшого евакуйовано жінок, осіб похилого віку, маломобільних, людей з обмеженими можливостями, а також дітей.

Евакуація триває шостий день і проходить у семи громадах Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів.

Доповнення

Станом на 13:30 15 травня на Харківському напрямку Сили оборони частково витіснили окупантів  із населеного пункту Вовчанськ, на околицях міста тривають оборонні дії.  російські війська намагаються атакувати в напрямку Липців. Втім ЗСУ тримають оборону, подекуди проводять контрнаступальні дії.

Популярні

Новини по темі

Близько 8 тис. цивільних евакуювали з Харківщини

 • 16586 переглядiв

В районі Липців на Харківщині росіяни успіху не мають

 • 14046 переглядiв