birzhova-torgivlya-elektroenergiyeyu-minenergo-pereymaye-dosvid-yes

Біржова торгівля електроенергією: Міненерго переймає досвід ЄС

 • 12718 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністерство енергетики розвиває біржову торгівлю електроенергією за прикладом ЄС. Про це повідомила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства.

Буславець нагадала, що державній генерації збільшено обсяг електричної енергії, який можна продати на різних сегментах ринку за ринковими цінами. Такі зміни, на переконання в. о. міністра, покращують фінансову ситуацію державних підприємств та врівноважують ринок.

"Ринок двосторонніх договорів – це основа трейдингового портфелю. Світовою практикою є централізація торгівлі електроенергією на біржі для ефективної його роботи і генерації ринкових цін. Сьогодні Міністерство енергетики, спільно з європейськими партнерами: ЄБРР та Секретаріатом енергетичного співтовариства в рамках підписаного Меморандуму працюють над розвитком біржової торгівлі на УЕБ відповідно до європейських стандартів", - зазначила Буславець.

Бути ефективним – це індивідуальна задача кожного трейдера, виробника чи споживача, додала в. о. міністра.

"Висококваліфіковані гравці забезпечать не тільки свою ефективність, а й ефективність всього ринку та економіки держави", - резюмувала Буславець.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Біржова торгівля електроенергією: Міненерго переймає досвід ЄС

     • 12718 переглядiв

    У Хмельницькому автобус наїхав на двох дітей на переході

     • 13219 переглядiв

    У РНБО закликали до створення “потужної оборони”

     • 19134 переглядiв

    На Донбасі з семи КПВВ наразі фактично функціонують лише два

     • 13726 переглядiв