bilshist-ukrayintsiv-vse-sche-pidtrimuyut-integratsiyu-ukrayini-v-yes-i-nato

Більшість українців все ще підтримують інтеграцію України в ЄС і НАТО

 • 10804 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Більшість українців підтримують продовження інтеграційного курсу держави до Європейського союзу і НАТО. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке було презентоване під час дискусії “Дипломатія 2021: пріоритети влади, очікування суспільства”, передає кореспондент УНН.

“Українці переважно виступають за продовження інтеграційного курсу держави до ЄС і НАТО. 44,35% опитаних хочуть, щоб країна була членом і ЄС, і НАТО, ще 22,28% прагнуть членства лише в ЄС, а 4,07% лише в НАТО. Відтак прибічниками членства в ЄС є 66,63% українців (ми додали тих, хто лише за ЄС, та тих, хто і за ЄС, і за НАТО). 48,42% українців виступають за членство країни в НАТО”, - йдеться в результатах опитування.

Вибірка дослідження становить 2029 респондентів. Опитування проводилося методом CAPI (особисті інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів, computer-assisted personal interviews). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Із дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%. Опитування проводилося 6 – 19 листопада 2020 року.

Нагадаємо, майже 60% українців вважають, що Росія не припинить агресію проти України, навіть якщо наша країна відмовиться від свого прозахідного курсу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нацгвардієць Марків зустрівся з Сенцовим

     • 14543 переглядiв

    Зеленського назвали розчаруванням 2020 року - опитування

     • 18887 переглядiв

    Верещук готова розробити законопроект для ФОПів

     • 12190 переглядiв