ukenru
bilorus-rozrakhovuye-virobiti-plan-diy-dlya-vidnovlennya-tranzitu-druzhboyu

Білорусь розраховує виробити план дій для відновлення транзиту "Дружбою"

 • 12637 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Білоруська сторона розраховує на вироблення плану дій для оперативного відновлення транзиту нафтопроводом "Дружба". Про це повідомила прес-служба білоруського концерну "Белнефтехим", передає УНН.

Так, білоруська делегація збирається брати участь в засіданні Міжнародної асоціації транспортувальників нафти, яке проходить в словацькій Братиславі 13-14 травня.

Планується, що під час зустрічі організацій матн буде обговорена ситуація з зупинкою транспортування нафти по магістральному нафтопроводу "Дружба" в зв'язку з його забрудненням органічними хлоридами.

"Головна мета, яку ставить перед собою білоруська делегація, - вироблення чіткого плану дій транспортувальників нафти і її європейських споживачів в Угорщині, Німеччині, Польщі, Словаччини та Чехії для оперативного відновлення транзиту "Дружбою" в напрямку цих країн", - йдеться в повідомленні.

У концерні також зазначили, що, з огляду на важливість білоруського нафтотранспортного коридору для найбільших європейських транспортувальників і споживачів вуглеводневої сировини, білоруська делегація розраховує на якнайшвидше врегулювання спірних питань між сторонами.

Нагадаємо, в білоруському концерні "Белнефтехим" заявили про різке погіршення якості нафти, що надходить по нафтопроводу з Росії.

23 квітня Білорусь через постачання неякісної нафти з Росії призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії. 25 квітня Білорусь частково відновила постачання палива в Україну.

Крім того, "Укртранснафта" припинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

У РФ завели справу про навмисне забруднення нафти в нафтопроводі "Дружба".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СК РФ назвав імена підозрюваних у справі забруднення нафти в трубопроводі "Дружба"

4 травня в Білорусь надійшла "чиста" нафту з Росії.

11 травня АТ "Укртранснафта" відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу "Дружба".

Крім того, в "Укртранснафті" анонсували, що 14 травня відбудеться засідання Міжнародної асоціації транспортувальників нафти, на якому буде обговорюватися місце зберігання некондиційної нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу