bilorus-pryzupyniaie-diiu-dohovoru-pro-zvychaini-zbroini-syly-z-polshcheiu-ta-chekhiieiu

білорусь призупиняє дію Договору про звичайні збройні сили з Польщею та Чехією

 • 30797 переглядiв

білорусь призупинила дію Договору про звичайні збройні сили в Європі стосовно Польщі та Чехії (ДЗЗСЄ). Документ опублікували у середу на Національному правовому порталі білорусі, передає DW, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що зконопроект про зупинення дії Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) було внесено до білоруського парламенту 5 квітня.

У серпні 2022 року Чехія повідомила про зупинення виконання своїх зобов'язань за договором щодо білорусі. У березні 2023 року те саме зробила Польща. У вересні 2023 року Палата представників рб ухвалила законопроект про припинення дії Договору про звичайні збройні сили в Європі щодо Польщі та Чехії.

Довідково

У 1990 році Договір про звичайні збройні сили в Європі підписали в Парижі шість держав Організації Варшавського договору (ВВС), включаючи срср, а також 16 країн НАТО. Він регулює допустиму кількість бойових танків та броньованих машин, артилерійських одиниць, ударних вертольотів та бойових літаків, а також механізми перевірки дотримання зобов'язань (обмін інформацією та проведення інспекцій).

На кордоні з білоруссю польський солдат поранений в результаті нападу мігранта28.05.24, 12:35

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунав вибух

 • 30196 переглядiв