ukenru
bilorus-bula-spivuchasnikom-vtorgnennya-rosiyi-v-ukrayinu-z-samogo-pochatku-gensek-nato

Білорусь була співучасником вторгнення росії в Україну з самого початку - Генсек НАТО

 • 154984 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Білорусь була співучасником вторгнення Росії в Україну з самого початку війни. Про це заявив на сьогоднішньому брифінгу Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у контексті російського вторгнення в Україну, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Білорусь була співучасником цього вторгнення з самого початку, фактично, до початку, тому що білорусь дозволила використовувати свою територію в якості полігону для мобілізації, зосередження військ, що вторглися в Україну. Білорусь продовжує сприяти вторгненню, надаючи територію, аеродроми, військову інфраструктуру, бази, а також дозволяючи росії використовувати білоруський повітряний простір для нанесення ударів щоночі, кожен день по українських містах, по українському цивільному населенню, по українському народу", - сказав Генсек.

Деталі

За його словами, НАТО закликає білорусь припинити робити саме це і не бути використовуваною росією для ведення жорстокої війни проти сусіда - України.

Нагадаємо

За даними Генштабу ЗСУ, територією білорусі триває активне переміщення російської та білоруської військової техніки та подальше її накопичення вздовж українського кордону.

Українські Національні Новини

Політика