ukenru
biitsi-bryhady-kholodnyi-yar-na-skhodi-znyshchyly-2-vorozhykh-bpla-orlan-10-z-zrk-strila-10-pavliuk

Бійці бригади “Холодний Яр” на сході знищили 2 ворожих БпЛА “Орлан-10” з ЗРК “Стріла-10” - Павлюк

 • 29698 переглядiв

Бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" знищили щонайменше 2 ворожі безпілотники "Орлан-10" за допомогою зенітно-ракетних комплексів "Стріла-10" на сході.

Воїни 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" знищили на сході 2 ворожих БпЛА "Орлан-10" з ЗРК "Стріла-10". Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк, передає УНН.

Підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ продовжують вражати повітряні цілі противника, захищаючи небо на Сході. Воїни 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" лише за сьогодні знищили щонайменше 2 ворожих БпЛА "Орлан-10" з ЗРК "Стріла-10".

 - написав Павлюк під відео.

Деталі

Павлюк розповів, що бригада воює з 2014-го року, брала участь у боях за Іловайськ, Донецький аеропорт. У 2022 році не допустила ворога в Охтирку, звільнила Тростянець і низку населених пунктів на Сумщині і Харківщині, підготувавши передумови для Харківського контрнаступу. З серпня 2022 по травень 2023 року воювала за Бахмут. Нині бригада стримує противника на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Сотні воїнів 93 ОМБр відзначено державними нагородами. Десятеро — удостоєні звання Героя України, семеро з них, на жаль, посмертно.

 - додав він.

Нагадаємо

На полігоні випробували легку машину розмінування DOK-ING MV-4, зібрану і частково локалізовану в Україні.