ukenru
bez-zayvikh-paperiv-ta-poslug-yurista-yak-pratsyuvatime-v-diyi-oformlennya-dozvolu-na-viyizd-ditini-za-kordon

"Без зайвих паперів та послуг юриста": як працюватиме в "Дії" оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон

 • 3160453 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. В «Дії» запрацює послуга оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон. Про нововедення розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю телеканалу «Перший», інформує УНН.

Цитата

«Це також дуже актуальна послуга, бо сім'ї сьогодні розділені, жінки виїжджають за кордон з дітьми без чоловіків або навпаки. Зараз потрібно отримати нотаріальний дозвіл на виїзд одного з батьків для виїзду дитини з іншим членом родини. Ми пропонуємо зробити це у кілька кліків в «Дії». Наприклад, у Києві від 600 до 3 000 грн коштує отримання такого нотаріального дозволу, але все це можна буде зробити у «Дії» автоматично. Ми у реєстрах автоматично бачимо, хто чоловік, хто дружина, чи є в них дитина. І завдяки «Дія.Підпис» це можна за кілька секунд надати це дозвіл. Він автоматично буде потрапляти до системи прикордонників і не потрібно буде папірців», - наголосив він.

Деталі

За словами голови Мінцифри, перше читання щодо законопроєкту у Верховній Раді пройшло успішно, невдовзі відбудеться друге читання.

«Сподіваюся, що це відбудеться протягом кількох наступних тижнів», - підсумував Федоров. 

Доповнення 

На початку липня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вирішення батьками питань тимчасового виїзду дітей за межі України.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном