ukenru
bayden-i-makron-obgovorili-situatsiyu-z-bezpekoyu-navkolo-ukrayini-pro-scho-domovilisya

Байден і Макрон обговорили нарощування військ РФ навколо України: про що домовилися

 • 17825 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент США Джо Байден та президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили нарощування російських військ поблизу українського кордону. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Білого дому.

Деталі

Як зазначили, лідери двох країн підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також розглянули координацію у підготовці серйозних економічних санкцій для Росії в разі її вторгнення в Україну.

"Президент Байден і президент Макрон домовилися, що їхні команди підтримуватимуть тісний контакт, зокрема під час консультацій з союзниками по НАТО і партнерами з ЄС, щодо нашого скоординованого і комплексного підходу до вирішення цих питань", - додали в Білому домі.

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика