ukenru
b-obama-poobitsyav-dopomogti-gretsiyi-zi-spisannyam-borgu

Б.Обама пообіцяв допомогти Греції зі списанням боргу

 • 8622 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама у вівторок, 15 листопада, під час зустрічі з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом заявив про свої наміри натиснути на країни Євросоюзу з тим, щоб вони послабили борговий тягар на Грецію, передає УНН із посиланням на DW.

"У своєму зверненні до решти Європи я продовжуватиму наполягати на нашому погляді, що заходи жорсткої економії самі по собі не можуть призвести до процвітання", - заявив Б.Обама.

Президент США наголосив, що списання боргу Греції європейськими кредиторами є дуже важливим.

За словами Б.Обами, реформи, здійснювані урядом Греції, не є простими, проте є необхідними і зроблять економіку країни більш конкурентною у довгостроковій перспективі. Також він наголосив, що США зацікавлені в сильній та об'єднаній Європі і що НАТО є "життєво необхідним" для безпеки та процвітання США.

"Ми переконані, що сильна, процвітаюча Європа вигідна не лише людям, які в ній живуть, вона вигідна також і США", - зазначив Б.Обама.

Нагадаємо, Греція вимагає від європейських кредиторів списання частини свого боргу. У 2015 році була затверджена програма міжнародної фінансової допомоги для Греції на загальну суму 86 мільярдів євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу