ukenru
avtor-zakonoproektu-pro-zmenshennya-zarplat-nardepiv-yatsenko-vitrachav-na-reklamu-u-facebook-bilshe-nizh-deputatska-zarplatnya-rukh-chesno

Автор законопроекту про зменшення зарплат нардепів Яценко витрачав на рекламу у Facebook більше, ніж депутатська зарплата – рух “Чесно”

 • 198623 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Нардеп Антон Яценко, який зареєстрував законопроект про зменшення зарплат парламентарів до мінімалки, витрачав на рекламу у Facebook більше, ніж заробляв як народний депутат. Про це повідомив аналітик руху “Чесно” Ігор Фещенко, передає УНН.

Цитата

“Для багатьох депутатів, що 30 тисяч, що 6,5 тисяч, що відсутність офіційної зарплати – не принципово. Особливо для Яценка, який останні роки тільки на рекламу у Facebook витрачав більше ніж його зарплата і всі додаткові депутатські виплати. Разом з тим, я вірю і знаю, що відчутна частина депутатів реально живуть лише на зарплати, відповідально ставляться до своїх обов'язків і роблять багато чого корисного. Частина з них воює на фронті і вмудряється виконувати свої депутатські функції”, – зазначив Фещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Коли вкрав на 100500 років вперед”: Железняк оцінив ініціативу нардепа Яценка зменшити зарплати парламентарів до мінімалки

Нагадаємо

Антон Яценко у своєму законопроекті пропонує на період дії воєнного стану скасувати усі пільги та привілеї для народних обранців, а також встановити їх зарплати на рівні мінімалки.

Економіст Олександр Охрименко вважає, що зекономити багато коштів цей законопроект не допоможе. Ба більше, він буде спонукати народних обранців брати хабарі. 

А у бюджетному комітеті ВР назвали цю ініціативу популістською.

Українські Національні Новини

Політика