ukenru
avstriya-zayavila-scho-ne-khoche-priymati-bilshe-afganskikh-bizhentsiv

Австрія заявила, що не хоче більше приймати афганських біженців

 • 21197 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Консервативний канцлер Австрії Себастьян Курц виступив проти прийому більшої кількості людей, що залишають Афганістан після приходу до влади прийшли таліби, передає Reuters, інформує УНН.

Деталі

У той час як Європейський союз намагається вирішити, що робити з афганцями, Курц заявив, що Австрія не прийме більше біженців.

"Я проти того, щоб ми зараз добровільно брали більше людей, і цього не станеться під час мого перебування на посту канцлера, - сказав Курц. - Я не вважаю, що ми повинні приймати більше людей. Якраз навпаки".

Далі Курц продовжив: "Австрія внесла непропорційно великий внесок", - додав він, маючи на увазі велику кількість афганських біженців і шукачів притулку, які вже перебувають в країні.

На думку Курца, люди, які тікають з Афганістану, повинні залишатися в регіоні, додавши, що сусідні Туркменістан і Узбекистан прийняли тільки по 14 тисяч і 13 тисяч афганських біженців відповідно.

Доповнення

Згідно з даними Агенства ООН у справах біженців, в Австрії проживає більше 40 тисяч афганських біженців, що є другою за величиною громадою в Європі після Німеччини, в якій проживає 148 тисяч осіб біженців.

До слова, населення Австрії в дев'ять разів менше, ніж в Німеччині. Австрія також є нейтральною країною і не є членом НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу