ukenru
avakov-prokomentuvav-prichetnist-rf-do-napadu-na-romiv-u-lvovi

Аваков прокоментував причетність РФ до нападу на ромів у Львові

 • 11597 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков назвав "середньовічним дикунством" напади на ромські табори. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова", передає УНН.

За словами міністра, це не перший випадок в Україні за останні три місяці, коли "є напад ультраправих і радикальних організацій на табори ромів".

"Ми завжди кваліфікуємо це однаково. На жаль, це просто середньовічне дикунство – коли ми говоримо про такого роду напад", – зазначив Аваков.

Він додав, що це питання не лише для поліції, але й для суспільства.

Крім того, міністр прокоментував інформацію про наявність "російського сліду" у справі.

"Аналітики кіберполіції нам показують копію сайту Російської Федерації. Цей сайт відкрили та адміністрували у Львівській, Харківській, Київській та ще одній області. Звідки це прийшло? Так, інспірували звідти (з РФ, – ред.), але тут брали участь наші. Ці групи створили як копію російського сайту", – сказав Аваков.

Нагадаємо, напад на табір ромів стався пізно ввечері 23 червня у Львові. Внаслідок цього четверо осіб отримали ножові поранення, один постраждалий загинув. За напад затримали 8 осіб, з них 7 — учні львівських шкіл, ще один — 20-річний організатор. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП