ukenru
avakov-perebuvaye-na-viprobuvalnomu-termini-zelenskiy

Аваков перебуває на випробувальному терміні – Зеленський

 • 12083 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, як і всі інші міністри та правоохоронці, перебувають на випробувальному терміні. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста під час прес-марафону у Києві, передає кореспондент УНН.

"Я нічого йому (Авакову – ред.) не винен і не повинен. Скажімо чесно, є випробувальний термін. Ми хочемо побачити нові обличчя в міністерстві внутрішніх справ. Нова людина в Національній поліції, наскільки я знаю. Точно нова людина в прикордонниках, я про це домовлявся з міністром внутрішніх справ і з нашим Кабміном говорив. Потім у нас Національна гвардія оновлена… Там дуже багато нових людей, тому є випробувальний термін. Я всім міністрам та правоохоронцям сказав відверто, реальні справи, діючі справи – принесіть нам до кінця року. Не буде – ми всіх звільнимо", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, з попереднього складу Кабміну в новому уряді залишилися Оксана Маркарова та Арсен Аваков.

Раніше Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснював, чому Авакова залишили у новому уряді.

"Чому рішення було прийняте його (Авакова – ред.) зараз залишити. З одного міркування – найголовнішого – у країні війна. І в умовах війни людина, яка відповідає за найбільший безпековий блок в уряді, враховуючи що уряд досить молодий…, враховуючи, що пан Аваков брав участь в забезпеченні проведення чесних виборів… За сукупністю всіх цих плюсів у мінусів команда прийняла рішення залишити пана Авакова у складі уряду", - розповідав Гончарук.

У свою чергу, міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповідав, що Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ через його компетентності, які той проявив під час процесу реалізації реформи поліції.

Українські Національні Новини

Політика