arestovich-ukrayinski-zakhisniki-znischili-litakiv-okupanta-vzhe-na-ponad-5-aviapolkiv-rf

Арестович: українські захисники знищили літаків окупанта вже на понад 5 авіаполків рф

 • 93304 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Українські захисники знищили російської авіації в еквіваленті більш ніж п'яти авіаційних полків росії. Про це сказав на брифінгу радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович, пише УНН.

Цитата

«Протягом доби шалене небо і шалене пекло забезпечили російському агресору Повітряні сили Збройних Сил України. Протягом доби збито шість літаків противника, один вертоліт, безпілотних літальних апаратів – 5, і 5 крилатих ракет. Таким чином ми перевалили за бажану кількість у 100 літаків противника. Наразі 105 літаків противника вважаються знищеними – це понад 5 авіаційних полків або окрема повітряна армія», - сказав Арестович.

Деталі

З його слів, літаки противника декілька діб взагалі не вчиняли жодних дій, окрім зони ООС і Маріуполя, де не така потужна, в силу військових втрат, система протиповітряної оборони.

Згодом, за словами Арестовича, вони «вирішили політати над мирними містами України і побомбити їх», однак це закономірно «закінчилось для них поразкою».

Радник глави ОП повідомив, що загалом протягом доби стан, положення та характер дій противника і наших сил не змінилися суттєво, йдуть тактичні бої.

«Ворог продовжує атакувати Маріуполь. Захисники міста чинять героїчний спротив, демонструючи високий воєнний професіоналізм, масовий героїзм. Вчора ними був знищений командир 810-ї бригади морської піхоти чорноморського флоту пострілом українського снайпера. Це п'ята втрата рівня командира полка і вище під Маріуполем, що показує, по-перше, жорстокість боїв, які там точаться, по-друге, виключний професіоналізм захисників міста», - сказав він.

Доповнення

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російських окупантів з початку війни, розпочатої рф, в Україні сягнули вже близько 15,6 тис. осіб, понад 500 танків, понад 100 літаків та сотень одиниць іншої військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Повітряні сили ЗСУ збили два ворожі літаки на Харківщині

     • 195966 переглядiв