agresivni-ta-nebezpechni-manevri-rosiyskiy-su-35-perekhopiv-polskiy-prikordonniy-litak-nad-chornim-morem

Агресивні та небезпечні маневри: російський Су-35 перехопив польський прикордонний літак над Чорним морем

 • 2008310 переглядiв

Польський прикордонний здійснював патрулювальну місію в рамках європейських домовленостей про взаємний захист зовнішніх кордонів ЄС. L410 Turbolet перебував над Чорним морем неподалік повітряного простору Румунії, коли був перехоплений російським винищувачем Су-35.

Повітряний інцидент стався у п'ятницю, 5 травня, вдень близько 13:20 за місцевим часом.

"Агресивні та небезпечні маневри, що неодноразово здійснюють винищувачі російської федерації поблизу польських літаків, створювали високий рівень турбулентності та створювали серйозні труднощі в управлінні польськими літаками", – вказується в заяві відомства.

Після цього два бойові літаки румунських ВПС і два літаки ВПС Іспанії, призначені для виконання завдань повітряної поліції, отримали попередження від Об'єднаного центру повітряних операцій НАТО в іспанській Торрехоні про небезпечну ситуацію і були готові за потреби втрутитися, але все обійшлося.

Польський екіпаж діяв спокійно та професійно "у ситуації, безвідповідально створеній російським пілотом, і зміг повністю контролювати літак після початкової втрати висоти, спричиненої маневрами літака Су-35".

Врешті польській літак сів в аеропорту на території Румунії. Ніхто з членів екіпажу не постраждав.

Нагадаємо

Російські військові літаки вже не вперше вдаються до небезпечних провокацій з літаками та безпілотниками західних країн. Зокрема, у березні два російські літаки Су-27 здійснили небезпечний маневр під час перехоплення безпілотника MQ-9 Reaper ВПС США і він упав у Чорне море. Пізніше відео з камери, яка була на збитому над Чорним морем американському безпілотнику MQ-9 Reaper, свідчить, що російські винищувачі переслідували безпілотник, наближалися до нього і скидали на нього паливо.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Попередньо на Миколаївщині є влучання - ОК "Південь"

     • 1446504 переглядiв

    російські загарбники поранили 5 жителів Донеччини ― ОВА

     • 817985 переглядiв

    Ще плюс 660: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 1615594 переглядiв