ukenru
afp-viyna-v-ukrayini-stane-golovnoyu-temoyu-samitu-lideriv-yes-u-versali

AFP: війна в Україні стане головною темою саміту лідерів ЄС у Версалі

 • 130294 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Під час саміту ЄС у Версальському палаці у четвер, 10 березня, лідери європейських країн шукатимуть шляхи термінового вирішення наслідків нападу Росії на Україну. Про це інформує AFP, пише УНН.

Деталі

Лідери ЄС оцінять, як виконуватимуть обов’язки в “цій новій реальності”, зокрема це стосується захисту громадян, цінностей, демократії та європейської моделі.

“Загарбницька війна Росії є тектонічним зрушенням в європейській історії”, - йдеться у проєкті підсумкової декларації дводенної зустрічі.

Першочерговим завданням, як зазначають лідери Євросоюзу, є “надіслати політичне повідомлення Україні про те, що вона є частиною європейської сім’ї”.

Під час саміту також обговорять шляхи розвитку у сферах виробництва харчових продуктів, оборони, а також способи зміцнення самозабезпеченості Європи, зокрема у сфері енергетики.

“Я думаю, що енергетика є найбільшою проблемою, яка зараз хвилює лідерів”, - повідомляє поінформоване джерело.

Згідно з проектом підсумкової декларації зустрічі, лідери 27 країн погодяться “поступово відмовитися” від залежності блоку від російського газу, нафти та вугілля".

Раніше

У Анталії (Туреччина) відбулася зустріч міністрів закордонних справ України та РФ Дмитра Кулеби та Сергія Лаврова. Головна тема - припинення війни Росії проти України.

Українські Національні Новини

Політика