ukenru
achs-mitniki-litvi-posilili-kontrol-za-vvezennyam-produktiv

АЧС: митники Литви посилили контроль за ввезенням продуктів

 • 6326 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. У Литві посилили контроль за ввезенням продуктів тваринного походження у зв'язку з проведенням чемпіонату світу з футболу в Росії. Про це повідомила митна служба республіки, передає УНН з посиланням на місцеве видання sputniknews.lt.

Відзначається, що раніше заборона на ввезення м'яса, молока та інших тваринних продуктів з третіх країн була введена на всій території Євросоюзу, щоб уникнути поширення інфекційних захворювань, зокрема африканської чуми свиней (АЧС).

"Обмеження не торкнулися таких держав, як Андорра, Ліхтенштейн, Норвегія, Сан-Марино і Швейцарія", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Митної служби, обмеження ввели на м'ясо і м'ясні продукти, молоко і молочні продукти, корми для домашніх тварин, що містять м'ясо або молочні продукти. Винятки становлять молочні суміші для немовлят і дитяче харчування, а також лікувальні корми для тварин.

Нагадаємо, як писав УНН, Росія вважає Україну винною в поширенні АЧС в ЄС.

Також нагадаємо, що з початку року в Україні вже було зареєстровано близько 60 нових спалахів АЧС.

Додамо, що, за словами нардепа Сергія Тригубенка, на сьогодні темпи поширення АЧС в Україні практично не знижуються. Знижується тільки кількість поголів'я свиней, і зростають збитки вітчизняних фермерів.

Українські Національні Новини

Новини Світу