15-richnogo-palestinskogo-khlopchika-vbili-pid-chas-operatsiyi-izrayilskoyi-armiyi

15-річного палестинського хлопчика вбили під час операції ізраїльської армії

 • 751207 переглядiв

Деталі

Хлопчик отримав вогнепальні поранення голови, грудей і живота внаслідок інциденту, що стався в таборі біженців неподалік Єрихону, повідомили в міністерстві. Міністерство додало, що ще двоє людей отримали поранення.

За словами очевидців, ізраїльські сили здійснили наліт на табір біженців Акбат-Джабр, спричинивши зіткнення з місцевими жителями.

Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що на підставі розвідувальних даних вони перебували у таборі під час операції з арешту підозрюваного.

«Під час операції у низці місць було спровоковано насильницькі заворушення», — йдеться у повідомленні. «Коли солдати покинули цей район, підозрювані відкрили по них вогонь, закидали вибуховими пристроями та пляшками із запальною сумішшю. Солдати відповіли бойовими пострілами».

Доповнення

Смерть дитини сталася на тлі загострення напруженості у регіоні. Ізраїльська армія майже щодня дислокується на окупованому Західному березі.

За даними міністерства охорони здоров'я Палестини, з початку року в сутичках із ізраїльською армією було вбито 93 палестинці.

За цей період внаслідок нападів було вбито 16 ізраїльтян, одного італійця та українку.

Ізраїль узяв під свій контроль Західний берег та Східний Єрусалим у 1967 році. Сьогодні там мешкає понад 600 000 ізраїльських поселенців. Палестинці претендують на території для незалежної держави Палестина зі столицею у східній частині Єрусалиму, де домінують араби.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Укрпошта ввела в обіг поштову марку "Kalush Orchestrа"

     • 4803790 переглядiв

    Chrome підтримуватиме API WebGPU за замовчуванням - чому це важливо

     • 806265 переглядiв

    В підмосков'ї горить великий склад із запчастинами

     • 1318137 переглядiв

    Обвал будинку у Марселі: під завалами виявили чотирьох загиблих

     • 4875983 переглядiв