Помічника головнокомандувача ЗСУ попереджали, що подаровані гранати бойові - МВС

Помічника головнокомандувача ЗСУ попереджали, що подаровані гранати бойові - МВС

Київ  •  УНН

7 листопада 2023, 07:51  •  79900 перегляди

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Після перших зібраних доказів та свідчень щодо загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова слідство підтвердило попередню версію: це нещасний випадок. Той, хто дарував йому гранати, попереджав, що вони бойові. Про це речниця міністерства внутрішніх справ України Мар’яна Рева повідомила в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«З моменту трагедії на місці події працює слідчо-оперативна група, докладаючи всіх зусиль для того, аби встановити всі обставини. На цей час відомо, що граната, яка вибухнула, була подарунком, і уже у нас є свідчення цієї особи, яка подарувала цей презент, він був у вигляді коробки. Всередині там знаходились пляшки алкоголю та 6 гранат», - заявила Рева.

Деталі

За словами речниці, особа яка подарувала гранати попереджала, що гранати дійсно бойові. Але вочевидь загиблий не сприйняв слова серйозно.

Зазначається, що, буде встановлено шляхи надходження боєприпасів, на яких підставах вони були передані іншим особам.

«Станом на зараз поліція розслідує кримінальне провадження за фактом загибелі людини та необережного поводження з боєприпасами, але не виключено, що ця справа буде перекваліфікована відповідно до зібраних доказів», - зазначила вона.

Рева також повідомила, що син загиблого знаходиться в тяжкому стані, він під наглядом лікарів. Донька отримала легкі ушкодження.

Доповнення

За словами речниці МВС, в Україні працює єдиний реєстр зброї, тобто тієї зброї, яка дозволена в обігу. Крім того, зараз очікується прийняття закону про так звану трофейну зброю, тобто це та зброя, яка була видана людям для відсічі збройної агресії відповідними органами, а також вся зброя, яка була знайдена на місцях бойових дій. Основна мета цього законопроекту це те, щоб вся зброя, яка є на руках громадян була зареєстрована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель помічника Залужного: стало відомо про стан постраждалих дітей