Літаки F-16 Україна буде отримувати в міру навчання пілотів - Ігнат

Літаки F-16 Україна буде отримувати в міру навчання пілотів - Ігнат

Київ  •  УНН

17 липня 2023, 07:11  •  244357 перегляди

КИЇВ. 17 липня. УНН. Україна не буде відправляти цілими ескадрильями пілотів на навчання F-16, також ймовірно, що постачання літаків теж буде відбуватись поступово, про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

“Дві ескадрильї, ви самі розумієте, що це чимало. Ми не можемо одразу усіх відправляти на перенавчання. То й отримувати будемо не одразу трьома ескадрильями літаки, тому подивимось, як воно буде і як буде прийнято рішення у рамках авіаційної коаліції”- сказав Ігнат.

Також, він додав, що відправлення пілотів на навчання відбуватиметься групами.

“Перша група пілотів – це перша хвиля, яка поїде на перенавчання, потім друга і так далі. Це ті пілоти, які вже проходитимуть безпосередню підготовку з інструкторами в різних країнах, які нам надали майданчики. Мова йде про десятки”, - повідомив Ігнат.

Доповнення

Раніше повідомлялось, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США дозволять європейським країнам тренувати українських пілотів на винищувачах F-16. 

Також уряд Данії заявив, що розпочалася підготовка українських пілотів на винищувачах F-16. А також, що літаки знімуть з озброєння на два роки раніше запланованого терміну.