Для перевезень на Керченській поромній переправі росіяни готові залучити військові кораблі

Для перевезень на Керченській поромній переправі росіяни готові залучити військові кораблі

Київ  •  УНН

4 липня 2023, 12:52  •  524176 перегляди

КИЇВ. 4 липня. УНН. Військові рф готові надати два десантні кораблі, щоб перевозити автомобілі через Керченську переправу у зв'язку із затором на під'їзді до Кримського мосту, пише УНН з посиланням на ЗМІ.

Цитата

"Сьогодні вранці переговорив із Сергієм Шойгу, і він нам надасть у разі потреби 2 великі десантні кораблі, які кожен бере по 40 автомобілів. Якщо вони робитимуть по п'ять рейсів на добу і за нормальної погоди - це ще по 200 автомобілів кожен десантний корабель (в один бік), тобто загалом до 1000 зможуть перевозити переправою, минаючи також Кримський міст", - завив міністр транспорту рф віталій савельєв.

Деталі

Зазначається, що останніми днями перед в'їздом на Кримський міст скупчуються великі черги з боку Краснодарського краю. У понеділок затор розтягнувся до 13 кілометрів, але до ранку вівторка, за повідомленнями "місцевої влади" тимчасово окупованого півострова, скоротився до 4 кілометрів. Черги пов'язані зі збільшенням потоку машин - кожне авто підлягає огляду.

Керченську поромну переправу окупанти знову почали використовувати після вибуху і пожежі на Кримському мосту 8 жовтня 2022 року. Наразі її використовують виключно для перевезення вантажного транспорту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарощують свою присутність: У Криму з’явилася нова база забезпечення російських військових