"Вагнерівці" масово рекрутують в’язнів з ВІЛ і гепатитом – ГУР

"Вагнерівці" масово рекрутують в’язнів з ВІЛ і гепатитом – ГУР

Київ  •  УНН

25 жовтня 2022, 09:28  •  157406 перегляди

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Російська приватна військова компанія "вагнер" почала масово рекрутувати в’язнів з тяжкими інфекційними захворюваннями, зокрема ВІЛ і гепатитом C. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України, інформує УНН.

Цитата

"Таких хворих "бійців" росіяни позначають відповідними браслетами на руках. Явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області, до пвк "вагнер" було "мобілізовано" понад сотню в’язнів з підтвердженим ВІЛ або гепатитом С", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними ГУР, для "маркування" інфікованих бойовиків командування "вагнерівців" змушує їх вдягати на руку червоні браслети у разі наявності ВІЛ та білі – у разі гепатиту.

Як зазначили, серед бойовиків, які змушені служити з інфікованими, зростає обурення. Також відомо, що російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ.

ГУР додало, що в Україні вже є полонені бойовики з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове рекрутування до пвк "вагнер" інфікованих в’язнів.

Нагадаємо

20 жовтня українська розвідка повідомила, що понад 8000 найманців пвк "вагнер" беруть участь у повномасштабаній війні росії проти України.