Дієтолог пояснила, чим особлива морська сіль
Київ • УНН
КИЇВ. 11 січня. УНН. Морська, гімалайська або рожева солі за своїм складом практично не відрізняються від звичайної солі й коштують дорожче виключно через маркетинг. Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.
“Все, що стосується різновидів солей, — сіль морська, гімалайська, рожева — це всього лише маркетинговий хід, не більше, тому що сіль, як була натрієм-хлором, так вона і залишається ним”, — зазначила медик.
За її словами, додаткові вітаміни і мінерали, на чому наголошують виробники цих “особливих” різновидів солі, містяться там в мізерній кількості, і щоб отримати їх норму, потрібно з’їсти декілька її кілограмів, тому така сіль не вартує того, щоб переплачувати за цей продукт.
При цьому вона додала, що така ж ситуація і з цукром, різновиди якого не відрізняються за своїми якостями, хоч суттєво різняться за ціною.
Нагадаємо, для відновлення здоров’я і сил після новорічних свят слід пити каву.
Після тривалих застіль на різдвяні свята слід перейти на триразове харчування, включити в меню багато овочів і зелені, спробувати голодувати, а також ввести фізичну активність.