Структурні підрозділи Держпродспоживслужби залишаються недоукомплектованими фахівцями - О.Бакуменко

Структурні підрозділи Держпродспоживслужби залишаються недоукомплектованими фахівцями - О.Бакуменко

Київ  •  УНН

 • 18714 перегляди

КИЇВ. 9 березня. УНН. Станом на сьогодні реформування Держпродспоживслужби здійснено на 85%. Загалом, результативність цього процесу поки заслуговує на оцінку у чотири бали за п’ятибальною шкалою. Ще півроку тому ситуації із реформою була набагато гіршою. Про це у коментарі УНН розповів народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Держпродспоживслужби зробили непрацюючого “мегамонстра” — експерт про результати реформи

"Останні півроку процес реформування Держпродспоживслужби йде активно. Служба починає активно укомплектовуватися, йдуть конкурси, фахові спеціалісти вже очолюють представництва на регіональному рівні. Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук є дуже професійною людиною, яка також потрапила до служби за конкурсом. Тому, останні півроку в плані кадрового потенціалу служба значно укомплектувалася. За п'ятибальною шкалою я поставив би "четвірку" на сьогодні, зважаючи на те, що ще півроку тому ситуація із реформуванням органу була кардинально протилежною", - сказав він.

Також О.Бакуменко зазначив, що на сьогодні надважливо, аби політику з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Україні здійснювали виключно професійні кадри.

"В цілому на 80-85% здійснено процес реформування Держпродспоживслужби на сьогодні. Ще не до кінця укомплектований центральний апарат, реформування триває і дуже важливо, щоб виключно професійні кадри здійснювали політику у напрямку поставлених перед органом завдань. Ну і не всі регіональні обласні управління сформовані, деінде процес реформи ще триває", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців.

Також нагадаємо, словами нардепа С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях.