Виникає питання, хто охоронятиме вантаж - українські перевізники про евакуацію водіїв на кордоні з Польщею

Виникає питання, хто охоронятиме вантаж - українські перевізники про евакуацію водіїв на кордоні з Польщею

Київ  •  УНН

24 листопада 2023, 12:49  •  213865 перегляди

Read in English

В Україні обговорюють евакуацію водіїв вантажівок, які застрягли на польському кордоні, і питання, які потрібно вирішити

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін, коментуючи збір даних для евакуації українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через блокаду, зазначив, що потрібно вирішити багато технічних питань. Зокрема, де стоятимуть вантажівки, хто буде охороняти вантаж. Про це він сказав в коментарі журналісту УНН.

Я сподіваюся, що все ж таки ми будемо більш активно працювати з точки зору розблокування кордону. Евакуація водіїв – це була одна із наших пропозицій, як можливе вирішення питання, але воно потребує комплексного підходу. Треба розуміти, де будуть стояти машини, хто буде охороняти вантаж. Тому що всі ці вантажі взяті перевізниками під свою відповідальність

- сказав Балін.

Деталі

За його словами, деякі з них перебувають під митними пломбами, тобто для того, щоб водій залишив вантажівку, потрібно зробити певні заходи. "Тому я так розумію, що перший етап - це з'ясування бажаючих евакуюватися, а другий етап - будемо з'ясовувати, яким чином це технічно зробити… Потрібно подумати, куди таку кількість вантажівок поставити, хто прийме машини, вантаж, тобто багато питань, які потрібно вирішити на польській стороні", - розповів Балін.

На запитання,  чи заплановані переговори з польською стороною, Балін відповів: "Нас принаймні зараз не залучають, мені це не відомо. Але ми знаємо з відкритих джерел та спілкуванням із заступником міністра, яке відбулося вчора, що сьогодні має бути якийсь досить жорсткий лист Європейської комісії в бік Польщі, і ми сподіваємося, що уряд Польщі буде на нього реагувати більш ефективно".

Доповнення

Розпочато збір даних для евакуації українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через блокаду польських перевізників. 

На українсько-польському кордоні, де триває страйк польських перевізників, померло два водії.