Українську курятину виробляють без антибіотиків і гормонів

Українську курятину виробляють без антибіотиків і гормонів

Київ  •  УНН

 • 19666 перегляди

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Вітчизняну курятину виробляють без антибіотиків і гормонів росту. Про це свідчать результати тестування зразків курячого філе шести популярних торгових марок, проведеного Центром експертиз "ТЕСТ", передає УНН.

У тестуванні брали участь наступні марки:

  • "Гаврилівські курчата",
  • "Знатна курка",
  • "Львівська курка",
  • "Наша Ряба",
  • "Чебатурочка",
  • "Епікур".

Ні гормонів, ні антибіотиків, ні мікотоксинів (афлатоксину В1) в курячому філе цих зразків виявлено не було.

Це говорить про те, що найдорожчий "Епікур" за 147 грн/кг у цьому плані нічим не відрізняється від найдешевшого - "Львівська курка" за 85 грн/кг. Але до цих двох марок у тустувальників виявилися інші претензії.

В цілому ж, за результатами порівняльного тестування, загальна оцінка "відмінно" - у марки "Наша Ряба", загальна оцінка "добре" - у філе "Гаврилівські курчата".

"Продукція марки "Епікур" отримала "задовільно". Це найдорожчий зразок з вартістю практично 147 грн за 1 кг. Рівно половина перевіреного філе вийшла з оцінками "погано": "Знатна курка", "Львівська курка" і "Чебатурочка". Вагове філе з базару "Львівська курка" було найдешевшим в межах тесту: 85 грн за 1 кг м'яса", - відзначили в Центрі експертиз.