Україна та ДРК обговорили підтримку суверенітету і Формулу миру

Україна та ДРК обговорили підтримку суверенітету і Формулу миру

Київ  •  УНН

14 вересня 2024, 20:02  •  12583 перегляди

Read in English

Максим Субх провів телефонну розмову з заступницею глави МЗС ДРК Бестін Казаді. Обговорили підтримку суверенітету України, продовольчу безпеку та участь ДРК у другому Саміті миру.

Максим Субх провів телефонну розмову із заступницею міністра закордонних справ ДРК Бестін Казаді. Про це повідомляє МЗС України, передає УНН.

Деталі

Сьогодні спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх провів телефонну розмову з заступницею міністра закордонних справ Демократичної Республіки Конго (ДРК) Бестін Казаді, відповідальною за міжнародну співпрацю та франкофонію.

Під час бесіди Субх висловив вдячність за підтримку ДРК суверенітету та територіальної цілісності України в умовах збройної агресії терористичної країни. Він також поінформував конголезьку колегу про зусилля України щодо зміцнення контактів з африканськими країнами та заходи, які вживаються для забезпечення продовольчої безпеки, зокрема в Демократичній Республіці Конго.

Особливу увагу в розмові було приділено ініціативам України щодо консолідації міжнародної підтримки Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським. Субх запросив конголезьку сторону до участі у другому Саміті миру, який стане черговим кроком у просуванні українських мирних ініціатив на світовій арені.

Центр епідемії віспи Mpox в ДР Конго: медики закликають допомогти з транспортуванням вакцин11 вересня 2024, 10:02 • 13009 переглядiв