В росії розпочалось судилище над 18 українськими військовополоненими

В росії розпочалось судилище над 18 українськими військовополоненими

Київ  •  УНН

25 липня 2023, 10:21  •  371888 перегляди

КИЇВ. 25 липня. УНН. Південний окружний військовий суд у ростові-на-дону сьогодні розпочав слухання у так званій "кримінальній справі" щодо 18 українських військовослужбовців, пишуть російські ЗМІ, повідомляє УНН.

Деталі 

Бійців батальйону «Айдар» звинувачують за кількома статтями кримінального кодексу самопроголошеної так званої "дрн". Йдеться про "насильницьке захоплення влади та зміну конституційного ладу "ДНР", а також "участь у діяльності терористичної організації".

Серед захисників України Ігор Гайоха. Він перебував на службі з 2014 року. На момент повномасштабного вторгнення Гайоха був на позиціях під Волновахою. У березні 2022 року рідним повідомили про загибель бійця, однак у квітні того ж року зʼявилися відео з ним із полону.

Серед інших незакононо обвинувачених: Андрій Шолік, Тарас Радченко, Сергій Микитюк , Сергій Недоступ, Євгеній Пʼятигорець, Вʼячеслав Байдюк, Марина Міщенко, Лілія Прутян, Віталій Крохалев, Дмитро Федченко, Семен Забайрачний, Сергій Микитюк, Владислав Єрмолинський, Сергій Калініченко.

Нагадаємо 

Раніше УНН повідомляв, що в росії сьогодні починається чергове судилище над українськими військовополоненими, серед яких дві жінки.