У Китаї померло семеро осіб через отруєння локшиною
Київ • УНН
КИЇВ. 11 жовтня. УНН. У провінції Хейлунцзян в Північно-Східній частині Китаю померло семеро осіб після отруєння кислою локшиною. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.
"Семеро людей померли після того, як з'їли заражену їжу в ході сімейного обіду в провінції Хейлунцзян в Північно-Східній частині Китаю. Отруєння сталося 5 жовтня, коли один з жителів повіту Цзідун на прізвище Ван обідав з вісьмома членами своєї сім'ї і з'їв кислу локшину - місцеву страву, зроблену з ферментованої кукурудзяної муки, яка залишалася замороженою протягом року", - пише видання.
Відзначається, що поліція виключила вбивство шляхом отруєння, так як на місці події в зразках локшини не було виявлено слідів токсичних матеріалів.
Як показало попереднє розслідування, причиною події найімовірніше стало отруєння афлатоксином, так як результати лабораторних досліджень показали, що рівень вмісту афлатоксину в локшині значно перевищує норму.
Нагадаємо, майже 90 людей постраждали в результаті пожежі, що сталася в багатоповерхівці в Південній Кореї в місті Ульсан.