Степанов пояснив, як під час пандемії безпечно відвідати заклад харчування
Київ • УНН
КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як він відвідує заклади харчування і яких правил потрібно дотримуватись відвідувачу і закладу, щоб це було безпечно під час пандемії коронавірусу. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент УНН.
"Я вам розповім на своєму прикладі, як я відвідую такі заклади харчування. Інколи у неділю зі своєю родиною ми заходимо у ресторан - обов’язково у масці. Коли ми доходимо до столика, то сідаючи вже за стіл, ми знімаємо маски. За цим столом, згідно наших правил, може знаходитися не більше 4 осіб, окрім дітей до 14 років. Тобто, якщо у вас родина складається із 4 осіб і є ще дитина до 14 років, тоді у такому випадку 5 осіб. Треба забезпечити, щоб вони розташовані були на відстані не менш 1,5 метра. Це вже до закладу харчування, тобто, щоб столи знаходились на такій відстані, щоб люди сиділи між собою на відстані 1,5 метра. Обов’язково треба, щоб були відповідні антисептики, як на вході, бажано, щоб вони знаходились на кожному столі", - сказав Степанов.
Він зазначив, що це потрібно для того, щоб людина, яка відійшла помити руки, у туалет чи на вулиці, повертаючись могла обробити руки антисептиком.
"Всі без виключення офіціанти, весь без виключення персонал у закладах харчування повинен бути у масках, маска повинна прикривати і ніс і рот (це обов’язково), і вони не повинні її знімати ні за яких обставин. Так само це стосується персоналу, який працює вже безпосередньо на кухні. Всі ці заходи - вони чітко викладені у наших правилах… Якщо дотримується таких правил заклад харчування - то це є безпечно", - додав міністр.
Нагадаємо, у ВР пропонують запровадити карантин "вихідного дня".