Соковито та смачно: прості рецепти шашлика з м’яса та овочів

Соковито та смачно: прості рецепти шашлика з м’яса та овочів

Київ  •  УНН

 • 17479 перегляди

Read in English

Скоро відкривається сезон шашликів на природі. Підібрали соковиті та смачні рецепти маринованих шашликів зі свинини, курки, телятини та овочів, які зроблять вашу зустріч з друзями смачнішою.

Весна традиційно асоціюється з відпочинком на природі і хоча погода ще приподносить сюрпризи у вигляді похолодань, все більше людей воліють проводити вихідні на свіжому повітрі. УНН підготував для вас добірку рецептів шашлику, за якими ви легко зможете приготувати смачне м’ясо на вогні.

Шашлик зі свинини у лимонному маринаді

Інгредієнти:

·       0,8-1 кг свинини

·       3 цибулини, порізати кільцями

·       1 голівка часнику, почистити

·       Сік 1-го лимону

·       Цедра 2 лимонів (зовнішня жовта частина)

·       3 ч.л. солі

·       50 мл оливкової олії

·       1 ч.л. чорного меленого перцю

1. М'ясо нарізати на невеликі шматки і викласти в глибоку миску для маринування;

2. Сік і цедру лимона, оливкову олію, сіль і перець добре перемішати в окремому посуді. Влити суміш до м'яса. Зверху видавити часник і добре перемішати всі інгредієнти.

3. Додати нарізану кільцями цибулю і ще раз перемішати. Накрити м'ясо харчовою плівкою або кришкою і поставити в прохолодне місце на 2 години для маринування.

4. Готувати таке м’ясо потрібно 20-25 хвилин, періодично перевертаючи шампури з м’ясом. Цибулю, з якою маринувалося м’ясо, можна нанизувати на шампур між шматками м’яса.  

Image

Шашлик курячий в горіховому маринаді

Інгредієнти:

м'ясо куряче (філе): 1,5 кг

часник: 3-4 зубчики

ядра горіхів: 3 ст. ложки

олія рослинна: за смаком

перець чорний мелений та сіль: за смаком

1.    Горіхи обсмажити і потовкти. Часник розчавити або натерти на тертці. Цибулю дрібно порізати. Усе з’єднати, додати рослинну олію за смаком і перемішати. Куряче м’ясо нарізати середніми шматочками, натерти горіховою сумішшю і витримати в ній близько півгодини. Після цього посолити і поперчити за смаком.

2.    Шматочки м’яса нанизати на шампур та обсмажити над жаром переодично перевертаючи та поливаючи маринадом. Ви також можете взяти овочі (болгарський перець, кабачок, цибулю) та шампіньйони та нанизати їх між шматками курятини.

Image

Телячий шашлик у гранатовому соку за рецептом Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

·       1 кг телятини (ошийок або лопатка)

·       400 г гранатового соку (бажано свіжевичавленого)

·       300 г цибулі

·       Сіль та перець за смаком 

1.    Телятину зачистите від жиру і плівок і поріжте на невеликі шматочки (2-3 сантиметри). Цибулю поріжте півкільцями. Викладіть в миску м'ясо і цибулю, посоліть і поперчіть.

2.    Залийте м'ясо гранатовим соком і залиште на півтори години при кімнатній температурі.

3.    Нанизайте на шампура і смажте на мангалі до готовності (близько 10 хвилин), постійно перевертаючи.

Image

Овочевий шашлик з сиром

Інгредієнти:

·        кабачки – 2-3 шт.

·        помідори – 5-6 шт.

·        гриби – 5-7 шт.

·        баклажан – 2-3 шт.

·        солодкий перець – 4-5 шт.

·        сир адигейський або тофу – 400-500 г

·        сіль, перець – за смаком

·        сушіння трави (візьміть вашу улюблену суміш до овочів) – 10-15 г

1.    Овочі добре помийте, наріжте досить великими шматками.

2.    Добре посоліть, поперчіть і залиште маринуватися у власному соку на хвилин 10-15.

3.    Нанизуйте на шампури і можна відправляти смажитися на хвилин 20, не більше, інакше овочі просто згорять. Слідкуйте за тим, коли баклажани і кабачки стануть м'якими, – значить шашлик готовий.

Подавати гарячі овочі потрібно із сиром та приправивши улюленими спеціями з сушених трав.

"Радивилівські голубці з млинцями" визнали нематеріальною культурною спадщиною України22 груд. 2023, 22:25 • 30503 перегляди