Сік до горілки: який підходить найкраще
Київ • УНН
КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Вживати горілку з соком - давно поширена практика, яка і стала основою для створення різноманітних алкогольних коктейлів. Поєднувати горілчані напої із соком досить легко, зокрема, завдяки тому, що сама горілка не має різких запахів чи смакових домішок. Разом із тим, є соки, які все ж краще "підходять" для змішування із горілчаними напоями, і про них УНН розповіли експерти українського бренду Prime.
▪️ Ананасовий сік. Коктейлі на основі цього соку чудово підійдуть тим, хто стежить за своєю фігурою, так як ананасовий сік спалює зайві калорії, а з горілкою ще і не повинен викликати похмілля, якщо вживати його у нормальній кількості, тобто пару коктейлів - не більше.
▪️ Апельсиновий сік. Дуже суперечливий сік. Якщо запивати ним горілку без закусок, то можна викликати розлад шлунку, адже сам сік не можна назвати корисним для роботи шлунково-кишкового тракту. Він має високу кислотність. І тому у поєднанні із алкоголем його радять вживати на початку святкового вечора і обов'язково не на порожній шлунок.
▪️ Журавлинний сік. Такий сік, якщо і додають до алкогольного горілчаного коктейлю, то зовсім небагато. І бажано у поєднанні із іншими соками. Журавлиний сік смачний, збагачує нотками кислинки. Сік не має негативного впливу на організм у малих дозах. Хоч запивати ним горілку не варто. Знову ж таки, через високу кислотність.
▪️ Яблучний сік. Ідеальний для приготування коктейлів. Досить змішати 150 мл. соку і 50 мл. горілки. Такий напій легко п'ється, бо горілка у ньому практично не відчувається. Цим соком також можна сміливо запивати горілку, знаючи при цьому міру.
▪️ Вишневий сік. Цей сік вважається "підступним". П'ється із горілкою він дуже легко, але завдяки тому, що уповільнює розщеплення алкоголю, може призвести до сильного алкогольного сп'яніння, а згодом - і до гострого синдрому похмілля. Причина у тому, що вишневий сік дуже багатий на цукор.
▪️ Томатний сік. Один із найпопулярніших соків для змішування із горілкою. Його можна пити весь вечір і у коктейлі, і у якості доповнення, і не боятися наслідків. Головне - дотримуватися важливого правила: томатний сік п'ють тільки охолодженим. Ну і з алкоголем, як завжди, треба знати міру.
Нагадаємо, раніше експерти Prime розповіли про секрети приготування "Кривавої Мері".