Росіяни, які рятуються від мобілізації, автоматично не отримають французькі візи – міністр

Росіяни, які рятуються від мобілізації, автоматично не отримають французькі візи – міністр

Київ  •  УНН

5 жовтня 2022, 14:33  •  126227 перегляди

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Молодший міністр з європейських справ Лоуренс Бун заявила у середу, що росіяни, які залишають свою країну, щоб уникнути мобілізації до російської армії, не отримають автоматично візи, щоб залишитися у Франції, але їхню ситуацію і будь-які ризики для безпеки буде розглянуто, передає УНН.

Цитата

«У нас є обмежені умови, за яких можуть бути видані візи. Ми подбаємо про те, щоб журналісти-дисиденти, люди, які борються з режимом, артисти та студенти все ще могли приїхати сюди, і ми видаватимемо візи в кожному конкретному випадку з урахуванням ризиків для безпеки», - сказала вона в інтерв'ю радіо Franceinfo.

Деталі

На запитання, чи вітатимуть усіх дезертирів з російської армії на європейській землі, вона сказала, що кожен випадок розглядатиметься індивідуально і що процедура отримання візи для Шенгенського простору буде продовжена до 40 днів із звичайних 15 днів для проведення розслідування особи, яка просить візу або політичний притулок.

«Ми хочемо зберегти доступ до політичного притулку в Європі для людей, які дійсно його потребують, і уникнути ризиків для безпеки», - сказала вона, додавши, що кілька країн, набагато ближчих до росії, хочуть повністю закрити свої кордони для росіян, охочих залишити свою країну.

Додамо

Приховану мобілізацію в росії почали проводити у травні після перших значних невдач на полі бою.