Протести перевізників на кордоні: поляки мають намір заблокувати перехід у Медиці

Протести перевізників на кордоні: поляки мають намір заблокувати перехід у Медиці

Київ  •  УНН

13 листопада 2023, 20:18  •  189223 перегляди

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Польські перевізники посилюють акції протесту на польсько-українських пунктах пропуску. У найближчий час вони мають намір заблокувати ще один пункт пропуску — у Медиці в Підкарпатському воєводстві. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Деталі

Польські перевізники вимагають, зокрема, заборони на реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом і розв'язання проблем з українською системою електронної черги.

Протестувальники заблокували прикордонні переходи з Україною в Дорогуську, Гребенні та Корчові. Перевізники пропускають по дві вантажівки на годину. Поза чергою стоїть транспорт із гуманітарною та військовою допомогою.

Згідно з даними польських ЗМІ, перевізники вимагають заборони на реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також вирішення проблем з українською системою електронної черги.

Домовлятися з протестувальниками, щоб ті розблокували проїзд через українсько-польський кордон, у понеділок, 13 листопада, їздив заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач. Однак, чотиригодинні переговори не принесли результатів. Польські перевізники заявили, що вони не почули жодної конкретної пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна провела переговори Польщею для зняття блокади на кордоні: стали відомі результати

Лех Справка, люблінський воєвода, який брав участь у цих переговорах, наголосив, що для вироблення нових рішень потрібен час. За його словами, поточний тиждень стане вирішальним у цьому питанні:

Нагадаємо

Протест польських перевізників перед прикордонними переходами з Україною в Люблінському воєводстві триває вже 9-й день. Черга з вантажівок, які очікують на в'їзд до прикордонного переходу в “Дорогуську”, що веде до українського “Ягодину”, простягається приблизно на 30 кілометрів, з посиланням на дані поліції повідомило Польське радіо,