Неналежне утримання споруд цивільного захисту: в Україні розслідують понад 250 проваджень, третина - стосовно укриттів для дітей

Неналежне утримання споруд цивільного захисту: в Україні розслідують понад 250 проваджень, третина - стосовно укриттів для дітей

Київ  •  УНН

23 червня 2023, 16:55  •  722669 перегляди

КИЇВ. 23 червня. УНН. Загалом в усіх регіонах розслідується 254 провадження за фактами неналежного утримання споруд цивільного захисту. Про це Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив під час засідання РНБО, передає УНН.

Деталі

Генпрокурор Андрій Костін взяв участь у засіданні РНБО. Він поінформував Президента та членів РНБО про розслідування порушень у цій сфері.

" ... загалом в усіх регіонах розслідується 254 провадження за фактами неналежного утримання споруд цивільного захисту. З них третина — стосовно облаштування укриттів для дітей", - цитують Костіна в Офісі Генпрокурора.

Тільки в цьому році прокуратура подала 422 судові позови щодо повернення незаконно відчужених укриттів громадам та їх неналежного утримання. 205 позовів стосовно 540 об’єктів вже задоволено судами. Ці об’єкти можуть стати безпечними прихистками для понад 95000 людей, додали в Офісі Генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з укриттями в областях невтішна, будуть кадрові рішення – Зеленський після РНБО

Нагадаємо

В Україні проводиться масштабна перевірка укриттів. Свої результати перевірки оприлюднила Державна служба з надзвичайних ситуації. За оцінками фахівців служби 23,6% перевірених укриттів виявилися непридатними до використання.