Навантаження на енергетичну систему зросло: Шмигаль закликав українців заощаджувати електроенергію

Навантаження на енергетичну систему зросло: Шмигаль закликав українців заощаджувати електроенергію

Київ  •  УНН

12 грудня 2023, 15:35  •  32789 перегляди

Read in English

За словами Шмигаля, в енергомережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що навантаження на енергетичну систему зросло та закликав українців заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години. Про це він повідомив під час засідання уряду, та додав, що розумне споживання допоможе уникнути планових вимкнень, передає УНН.

"Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І водночас ворог намагається завдати українській енергетиці якнайбільшої шкоди", - повідомив Шмигаль.

За його словами, в енергомережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів.

"На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня. Сьогодні кожен українець може зробити свій внесок у нашу енергетичну стійкість. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години. Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових вимкнень", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що українська солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву.

"Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року", - додав Шмигаль.

Доповнення

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що, хоча відключення електроенергії можуть відбутися, якщо енергосистема буде критично пошкоджена, очікується, що будь-які перебої в електропостачанні будуть тимчасовими.