Лише масштабують свої звірства: Лубінець відреагував на інформацію про розстріл окупантами українських військових

Лише масштабують свої звірства: Лубінець відреагував на інформацію про розстріл окупантами українських військових

Київ  •  УНН

3 вересня 2024, 18:45  •  42468 перегляди

Read in English

Дмитро Лубінець назвав розстріл українських військовополонених воєнним злочином. СБУ розпочало розслідування інциденту на Торецькому напрямку, омбудсмен закликав міжнародну спільноту тиснути на рф.

Розстріл військовополонених – воєнний злочин і порушення законів і звичаїв війни. Так відреагував на інформацію про страту окупантами українських захисників омбудсмен Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

За словами омбудсмена, Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях розпочало досудове розслідування щодо ймовірного розстрілу окупантами трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку.

"Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими!

росія продовжує демонструвати свою терористичну суть, лише масштабуючи свої звірства! Кожен день українці переживають трагедії, на які немає адекватної відповіді світової спільноти", - наголосив Лубінець.

Ерім того він закликав міжнародні організації та країни-партнерів тиснути на рф, аби вона понесла відповідальність за свої злочини.

Близько 10 пострілів у бік беззбройних: Лубінець відреагував на розстріл українських військовополонених окупантами10 липня 2024, 17:45 • 20603 перегляди

Раніше

У Telegram з'явилась інформація про ймовірний розстріл українських військовослужбовців представниками ЗС РФ. Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.