Кулеба назвав міністрам ЄС п'ять кроків для термінової допомоги енергетиці України

Кулеба назвав міністрам ЄС п'ять кроків для термінової допомоги енергетиці України

Київ  •  УНН

22 липня 2024, 10:58  •  22949 перегляди

Read in English

Міністр Кулеба на засіданні Ради ЄС представив 5 напрямів допомоги енергосистемі України. Він також привітав рішення щодо використання прибутків від активів рф та подякував за новий пакет санкцій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на Раді міністрів закордонних справ ЄС назвав пʼять кроків для термінової допомоги енергетиці України, повідомили УНН в МЗС України.

Деталі

Кулеба, який у понеділок взяв онлайн-участь у засіданні, підкреслив, що Україна активно вживає цілу низку кроків задля покращення ситуації в пошкодженій російськими ударами енергетичній системі. Він назвав п'ять пріоритетних кроків задля термінової допомоги українській енергосистемі. 

"Наші зусилля зосереджені на п'яти напрямах. Перший - це посилення протиповітряної оборони. Другий - це швидкий ремонт та відновлення об'єктів генерації та розподілу. Третій - децентралізація енергосистеми, зокрема встановлення когенераційних установок. Четвертий - збільшення імпортних потужностей з ЄС із нинішніх 1,7 до 2,2 гВт. Пʼятий - залучення коштів та обладнання від партнерів", – зауважив міністр.

Очільник МЗС України закликав європейських партнерів активізувати зусилля за цими пʼятьма напрямами роботи. 

Окрім того, під час засідання міністр привітав рішення союзників розпочати процес використання прибутків від активів рф на користь України, зокрема закупівлі озброєння в українських виробників, та подякував ЄС за 14-й пакет санкцій проти росії. Кулеба наголосив, що союзники мають приділити особливу увагу контролю над виконанням санкційного режиму та експортного контролю компонентів, які росія використовує у виробництві зброї.

Міністри ЄС за закритими дверима обговорить візити Орбана та заяви Будапешта - Боррель22 липня 2024, 09:39 • 30767 переглядiв