Кращий шеф-кухар світу Гі Савой втратив зірку Мішлен

Кращий шеф-кухар світу Гі Савой втратив зірку Мішлен

Київ  •  УНН

27 лютого 2023, 16:15  •  2151839 перегляди

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У понеділок гід Мішлен оголосив про рішення позбавити паризький ресторан Гі Савойя зірки. Про це пише УНН посилаючись на AFP.

Деталі

69-річний кухар з 2002 року отримав три зірки Мішлен за свій ресторан Monnaie de Paris з видом на Сену, який має споріднену версію в Caesars Palace у Лас-Вегасі.

У листопаді його назвали найкращим шеф-кухарем світу шостий рік поспіль за версією La Liste. Але це не завадило Michelin знизити рейтинг закладу до двох зірок. Причини не розголошуються і повідомляються лише кухарям, що беруть участь в рейтингу.

Близько 20 французьких ресторанів також було знижено з двох до однієї зірки в останньому випуску довідника.

Перехід на зниження рейтингу ресторанів завжди спричиняє великі суперечки. Наприклад самогубство 20 років тому Бернара Луазо, близького друга Савойї, після того, як його ресторан втратив зірку. Ще один випадок із шеф-кухарем Марком Вейра, який безуспішно подав до суду на гід у 2019 році після того, як його позбавили зірки.

Створений у 1900 році виробниками шин Андре та Едуардом Мішлен як керівництво для автомобілістів, гід зараз випускається в Європі, Азії, Північній та Південній Америці.