G7 може показати лідерство в питанні конфіскації заморожених російських активів – Зеленський

G7 може показати лідерство в питанні конфіскації заморожених російських активів – Зеленський

Київ  •  УНН

17 грудня 2023, 23:50  •  28311 перегляди

Read in English

Зеленський закликає країни G7 очолити процес арешту та використання заморожених російських активів для підтримки України, як це обговорювалося під час нещодавніх переговорів зі США та іншими партнерами.

Активи держави-агресора мають бути спрямовані на підтримку України. Про це у вечірньому відеозверненні в неділю президент Володимир Зеленський, передає УНН.

Ми продовжуємо активно працювати заради того, щоб наступний рік був із достатніми програмами фінансової підтримки України. Це стосується і двосторонніх програм із державними партнерами, і програм на рівні Євросоюзу, і процесу використання та конфіскації російських активів, заморожених у різних юрисдикціях

 сказав президент.

За його словами, "питання про заморожені активи було одним із тих важливих питань, яке обговорювалося на переговорах цього тижня. Зокрема, у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, країни-"сімки" можуть продемонструвати своє лідерство".

Активи держави-терориста і пов'язаних із нею осіб мають бути спрямовані на підтримку України для захисту життя і людей від російського терору. І вже готуємо необхідні контури рішення

зазначив він.

Дуже потужна: Шумер про зустріч Зеленського на Капітолійському пагорбі12 грудня 2023, 15:53 • 25788 переглядiв