Держспоживслужба спростувала інформацію про сальмонелу в українській курятині
Київ • УНН
КИЇВ. 16 червня. УНН. У головному управлінні Держспоживслужби у Вінницькій області відсутня інформація про факти зараження бактеріями сальмонели української курятини. Про це в коментарі УНН повідомили представники управління, коментуючи раніше поширену інформацію.
"У нас немає такої інформації", - відзначили представники управління.
Там додали, що випадки зараження бактеріями сальмонели вітчизняної продукції вкрай рідкісні, і всі вони опубліковані на сайті контролерів.
Також повідомлялося, що сальмонела була виявлена не в українській курятині, а польській. Сальмонелу виявили в замороженій курятині польського виробника "Cedrob SA, PL 14023901 WE Ujazdоwek, Ciechanоw". Заражене м'ясо експортували з Польщі в окремі держави - члени ЄС. Також - в Україну. Про цей факт українських контролерів поінформувала система RASFF.