Держпродспоживслужба: у Києві 30% закладів громадського харчування призупинили діяльність після моніторингу
Київ • УНН
КИЇВ. 2 липня. УНН. За результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва, 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м.Києві, передає УНН.
“01 липня 2017 року у зв’язку з реєстрацією в м. Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у межах частини 13 статті 4 Закону України „Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності“, провели збір інформації в операторів ринку про діяльність, пов’язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем впровадження їх господарської діяльності”, — йдеться в повідомленні.
При виявленні порушень в частині санітарного законодавства, суб’єктам господарювання надавалися консультації щодо усунення.
“За рекомендаціями фахівців Головного управління 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків”, — повідомили в управлінні Держпродспоживслужби.
Станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Як повідомляв УНН, після споживання суші в ресторані Києва до лікарні звернулось 25 осіб.